Avalanche Place

The architect-owner of this contemporary three bed, two bath home designed it to maximise the alpine perspective from the Peninsula Bay site and manage the extremes of the four season climate.

Positioned to highlight views and sun from the north, west and eastern aspects, the majority of the project was completed without regular client visits after an inspection early on in the build reassured him that progress was to his satisfaction.

The home features a ply interior accented by negative details, concrete floors and floor to ceiling over wall sliders. A sunken lounge and vaulted ceilings adds to the sense of space in the 143m2 house which is finished with vertical cedar cladding left to naturally weather.

An L shaped design with the entrance way connecting the living and bedroom areas gives privacy from the street while creating an outdoor area facing toward the mountains and lake.

“David was patient in working through the most appropriate outcome for us that would sit within a construction sum that we had comfort with, without jeopardising the architectural vision and integrity of the project.” Client-Architect – Ricky and Anna Booth, Intuitive Architects

Construction time: 7 months

Most Recent Projects